Sunday, November 30, 2008

BUKU 99 HANTU KARUT!!

Dalam Al-Quran memang ada menyebut Malaikat, Jin, Syaitan dan makhluk lain selain manusia. Tetapi tidak ada satu ayat pun di dalam Al-Quran yang menyebut HANTU, PONTIANAK, LANGSUIR dan yang sewaktu dengannya.

Cerita-cerita karut ini bukan hanya melemahkan iman kita sebagai seorang Muslim, malah menyeret kita jauh daripada jalan Allah. Ini kerana, segelintir dari kita akan lebih takut pada HANTU daripada kekuasaan ALLAH SWT dan silap-silap melakukan pelbagai perkara kurafat yang menyesatkan.

Oleh yang demikian, penerbitan buku 99 Hantu yang dikarang oleh Syed Abdullah haruslah ditolak oleh seluruh umat Islam. Buku ini bukan sahaja tahyul, malah seolah-olah menyuruh kita mempercayai sesuatu yang tidak wujud.

Lihat sahajalah rancangan Seekers yang pernah dikelolakan oleh UncleSeekers kita dahulu di NTV7. Kesemuanya hanya menampilkan bayangan, bunyi, kejadian sepintas lalu dan sesuatu yang tidak pasti puncanya.

Ini menunjukkan bahawa mereka sebenarnya tidak mampu untuk mengetengahkan HANTU yang mereka dakwa wujud itu. Lebih mengejutkan ialah apabila salah seorang pelakon mereka iaitu Lando mengakui membuat 'SILAPMATA' untuk menjayakan rancangan kelolaan uncleseekers.

Dakwanya, dia disuruh berbuat begitu untuk menyedapkan rancangan tersebut. Bagaimanapun, apabila 'pecah lubang'... Uncle didakwa menyalahkan Lando 100 peratus hingga kes tersebut dibawa ke mahkamah.


HANTU TENGGELUNG..???


HANTU KUBUR..???


BUNIAN... WUJUD KE..???

PUBLISITI UNTUK BUKU TAHYUL...BUKU SAMPAH YANG SEKADAR UNTUK CARI WANG..!!